free poker
Dobro došli na službene web stranice Službe za zapošljavanje KSB/SBK Travnik. Ugodno razgledanje sajta.
On-line forma za oglase

Prijavu potrebe za radnikom ili oglas za objavu dostavljate Službi za zapošljavanje SBK/KSB Travnik na propisanom obrascu za posredovanje na linku POSLODAVCI ili kroz On-line formu.

Po prijemu podataka Služba za zapošljavanje Vaš oglas će objaviti obavezno na našoj internetskoj stranici.

On-line forma za oglas

On-line forma

Izvješče o održanom 8. Sajmu zapošljavanja SBK/KSB

Sukladno Programu rada, Proceduri o organizaciji i evaluaciji Sajma i Odluci Upravnog vijeća, u dane 7.5.2018. i 8.5.2018. godine, organiziran je i izveden VIII Sajam zapošljavanja.

Prvog dana, 7.5.2018. godine organiziran je i izveden Okrugli stol, na temu „Primjena Zakona o obrazovanju odraslih i njegov utjecaj na zapošljavanje“. Okruglom stolu je bilo nazočno 12 sudionika.

Na Okruglom stolu, kao uvod, bile su četiri prezentacije: Javno privatno partnerstvo u Kantonu Središnja Bosna (gosp. Zihnija Aganović, Ministarstvo gospodarstva KSB), Tržište rada u Federaciji BiH, perspektive u 2018. godini (gosp. Haris Huskić, Federalni Zavod za zapošljavanje), Obrazovanje odraslih i zapošljavanje, (gospođa Amra Kraksner i gosp. Siniša Dukić, Sveučilište Vitez), i Metaloprerada i mašinogradnja (gosp. Zihnija Aganović, Ministarstvo gospodarstva KSB).

Po izvršenim prezentacijama organizirana je debata, gdje se, uz konstruktivnu diskusiju, došlo do slijedećih zaključaka:

Preporučuje se Službi:

1.1. Do kraja primjenjivati Zakon o posredovanju u zapošljavanju i socijalnoj sigurnosti nezaposlenih osoba, kao i Pravilnik o evidencijama u oblasti zapošljavanja.

Daje se preporuka Ministarstvu obrazovanja, znanosti kulture i športa KSB, kao i Vladi KSB:

2.1. Javne usluge (školstvo, prijevoz, infrastruktura i sl.) podići na višu razinu

2.2. Uvesti praktične radionice za obuku učenika i preobuku radnika potrebnih tržištu rada (dualno obrazovanje) – pozitivan primjer poslodavac GS – Tvornica mašina Travnik d.o.o. Travnik,

2.3. Kontrolirati rad privatnih obrazovnih institucija (kvalitetu izdanih diploma).

 

Više infomacija možete pročitati ovdje >>>>Izvješče o održanom 8. Sajmu zapošljvanja

3.

 

Ažurirano (Subota, 26 Svibanj 2018 09:45)

 
Anketa
Vama, kao poslodavcu podsticaj je potreban...
 
Ko je online ?
Trenutno aktivnih Gostiju: 50