free poker
Dobro došli na službene web stranice Službe za zapošljavanje KSB/SBK Travnik. Ugodno razgledanje sajta.
On-line forma za oglase

Prijavu potrebe za radnikom ili oglas za objavu dostavljate Službi za zapošljavanje SBK/KSB Travnik na propisanom obrascu za posredovanje na linku POSLODAVCI ili kroz On-line formu.

Po prijemu podataka Služba za zapošljavanje Vaš oglas će objaviti obavezno na našoj internetskoj stranici.

On-line forma za oglas

On-line forma

Programi za mlade

PROGRAM ZAPOŠLJAVANJA I ZADRŽAVANJA MLADIH U  BOSNI I HERCEGOVINI (YERP)

U sklopu Programa zapošljavanja i zadržavanja mladih u Bosni i Hercegovini (YERP) u „Službi za zapošljavanje Srednjobosanskog kantona“ Travnik početkom 2011 godine počeo je sa radom
Centar za informisanje, savjetovanje i obuku - CISO, sa sjedištem u Vitezu.
CISO centar je smješten u prostorijama Biroa za zapošljavanje Vitez, u Ulici Stjepana Radića bb. Centar je za korisnike, otvoren od ponedjeljka do petka u periodu od 8 do 16 sati.

Centar za informiranje, savjetovanje i obuku Vitez provodi sljedeće aktivnosti:

  • - pružanje informacija o slobodnim radnim mjestima, konkursima, javnim pozivima;
  • - provođenje individualnih savjetovanja, te izradu plana zapošljavanja;
  • - provođenje grupnih savjetovanja/radionica na teme "Kako napisati dobar CV i popratno pismo", "Razgovor s poslodavcem", "Tehnike aktivnog traženja posla";
  • - pružanje informacija o obrazovnom sistemu, školama, fakultetima, načinu studiranja i stipendijama;
  • - učešće u aktivnostima profesionalnog informiranja u završnim razredima osnovnih i srednjih škola.

Pored ovih aktivnosti, naši korisnici imaju mogućnost prijaviti se i na tečajeve informatike i engleskog jezika koji su financirani preko YERP projekta.

Više informacija o CISO centru imate na web stranici www.cisoksbsbk.ba.

CISO pri Službi za zapošljavanje Srednjobosanskog kantona prvi je CISO centar koji ima oficijelnu web stranicu putem objavljuje najnovije vijesti i informacije, zahvaljujući dobrom rukovodstvu Službe za zapošljavanje SBK.

Klub za traženje posla (Job Club)

Riječ je o dijelu Projekta zapošljavanja mladih (YEP) u BiH, koji finansiraju Švicarska agencija za razvoj i saradnju (SDC) i Austrijska razvojna agencija (ADC), a realizira njemačka konsultantska firma GOPA uz koordinirajuću ulogu Federalnog zavoda za zapošljavanje. Ovaj projekat počeo sa uspostavom ukupno 20 klubova za traženje posla, od kojih su već neki otvoreni pri birou Tuzla, Banja Luka, Gradiška, Cazin i sl.

Cilj Kluba je da pomogne osobama između 18 i 30 godina života, koje se na evidenciji nezaposlenih nalaze najmanje šest mjeseci, da u što kraćem roku ovladaju tehnikama aktivnog traženja posla i steknu potrebno samopouzdanje radi uspješnog obavljanja razgovora sa potencijalnim poslodavcima. Među 20 klubova za traženje posla u BiH  koji su planirani kroz projekat zapošljavanja mladih je i  klub u Travniku , općini u SBK koja ima najviše nezaposlenih. Osnovna filozofija klubova za traženje posla je pozitivna poruka da posla ima  za svakoga ko ga želi.

Klub za traženje posla vodi voditelj kluba koji je prošao/la posebnu edukaciju zahvaljujući kojoj je u prilici da pomogne i savjetuje mlade ljude u traženju adekvatnog posla. Klubovi za traženje posla rade 3 – 4 dana u sedmici tokom trosedmičnog programa. Fokus obuke je na pronalaženju adekvatnih oglasa za radna mjesta i razvijanja vještina prezentovanja, putem telefona, pisama i licem u lice. Tokom prve dvije sedmice članovi kluba razvijaju teoretska znanja dok u trećoj sedmici se fokusiraju na praktično traženje posla.

Job Club je koji će biti otvoren u Travniku je u toku i rade se završni građevinski radovi na objektu.

Ažurirano (Srijeda, 28 Ožujak 2012 22:13)

 
Anketa
Vama, kao poslodavcu podsticaj je potreban...
 
Ko je online ?
Trenutno aktivnih Gostiju: 63 
|